Ciasteczka z mąki z orzeszków arachidowych

Mąkę z orzeszków arachidowych kupiłam w Netto. Z tyłu opakowania był przepis, który zmodyfikowałam według moich upodobań. Wyszło smaczne cudeńko 😉

Składniki:

  • 300 g mąki z orzechów arachidowych
  • 300 g cukru trzcinowego
  • 2 łyżki miodu
  • 3 białka
  • Bakalie

Sposób przygotowania:

Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier (trochę zostawiamy do obtoczenia ciasteczek), miód i na końcu bakalie (ja dodałam żurawinę, posiekane suszone śliwki, wiórki kokosowe). Ciasto wstawiamy do lodówki aż się schłodzi. Ze schłodzonego ciasta formujemy okrągłe ciasteczka, obtaczamy je w cukrze i układamy na blasze. Pieczemy 12-15 minut we wcześniej nagrzanym piekarniku do 180 ˚C. Ciasteczka są bardzo słodkie, najbardziej smakują mi na drugie śniadanie z gorzką, czarną kawą bądź zieloną herbatą. Naprawdę polecam. Smacznego 🙂

15065067_1268154266568360_1242290873_o

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *